2018. 02. 25. 10:30

 A Dumaszínház gyerekelőadása "rímhányó" Romhányi József fergeteges dalaival megidézi a felejthetetlen mesesorozatot.

2018. 02. 25. 19:00

Az Anyaszínház bemutatója, Menszátor Héresz Attila rendezésében, Ingmar Bergman nyomán.

2018. 03. 02. 21:00

Bujdosó János triójának eltéveszthetetlenül egyedi, számtalan forrásból táplálkozó különleges zenéje sajátos recept szerint készül: az alapvetően akusztikus muzsikát finoman adagolt effektek színezik, gyakran bukkannak föl filmzenés ízek, a hangzást pedig olykor akár a New York-i avantgárd zenei törekvések (John Zorn, Marc Ribot) karcosságával is rokoníthatjuk. Álomszerű rumba, közel-keleti révület, mediterrán mámor, bőkezűen mért pszichedelia, improvizatív kalandozások - mindezek összessége markáns és utánozhatatlan megszólalást eredményez, egy teljesen új színt a (világ)zenei palettán, amely leginkább talán „bizánci szörf dzsesszként” írható le.

Gold for Leslie című bemutatkozó lemezüket „ellenállhatatlanul vonzó albumként” üdvözölte a kritika. A színházi és filmzenéket is jegyző Bujdosó János „szangvinikus, szabályokat ritkán követő, ösztönből fakadó, alapvetően lírai gitárjátéka” és a lemez dalai nemcsak a hazai zenei-éjszakai élet jellegzetes és rangos helyszínein hallhatók a budai A38-tól a pécsi Zsolnay Negyedig, hanem időközben már Franciaországban és Csehországban is megszólaltak.

A 2011 telén alakult, a közelmúltban átalakult trió új műsora most hallható először Budapesten.

Bujdosó János (gitár), Szerető Dániel (bőgő), Klausz Ádám (ütőhangszerek).

 

MESZECSINKA DUÓ

A Meszecsinka egyike a 12 legjobb magyar világzenei együttesnek a Dal+Szerző magazin külön WOMEX száma szerint. Bejárta Európát, játszott USÁ-ban és Kanadában, klipet forgatott a Vörös téren és road movie-t a Balkánon. Meszecsinka harmadik albuma 2016-ban jelent meg és kiemelten pozitív kritikát kapott. A HVG „zseniálisnak” nevezte, a Magyar Narancs pedig „talán az év világzenei albumának”. A Meszecsinka Duóban a zenekar alapítói Oláh Annamari (ének, cajon, fuvola) és Biljarszki Emil (zongora, gitár) egyszerűbb, intimebb formában mutatják be dalaikat.

2018. 03. 05. 10:30

Bimbi pont olyan mint a többi kislány, mégis amikor elalszik csodálatos dolgok történnek vele.

2018. 03. 09. 21:00

Az ország legnépszerűbb színészzenekara egy estére vízre száll!  
Tölts egy exkluzív estét velünk az Országházzal szemben a Dunán! Hogy miközben egymást ölelik lágy hullámai, mi vállaljuk, hogy remekül szórakozzatok! Lehet, hogy elegánsan jöttök? Lehet, hogy mi is? Lehet, hogy még új dal is lesz? Hogy hatalmas buli lesz, az biztos! Mert ez a mi munkánk, és nem is kevés…


Fillár "Fifi" István - gitár
Cserna "Tóni" Antal - bal gitár, ének, mindenmás
Gémes Antos - ének
Puskás Péter - billentyű
László Zsolt - basszusgitár
Pethő "Geri" Gergő - dob

https://www.facebook.com/harmadikfigyelmeztetes/

Elővétel: 1500 Ft
Helyszín: 2000 Ft
Művészetis diák: 1000 Ft (csak a helyszínen)

Kapunyitás: 20:30

2018. 03. 11. 10:30

Kíváncsiak vagytok, hogy lehet a farkast legyőzni? Gyertek el a Dumaszínház gyerekelőadására és megtudjátok!

2018. 03. 15. 14:30

Micimackó, ahogy még sosem láttad: mesemusical formájában kel életre A. A. Milne klasszikusa.

2018. 03. 16. 14:30

 A 80-as évek népszerű televíziós mesesorozatának színpadi változata. 

2018. 03. 16. 20:00

Az élőzenés hip hop-ot játszó BeatKOHO megannyi változás, és szerkezeti átalakulás után nálunk adja idei első koncertjét! Számos videoklip, rádiós játszás,  sok-sok fellépés, VIVA Tv hazai chart első helyezés és MR2 Akusztik-felvétel van már a kollektíva mögött, akik idén sebességet váltanak, és igyekeznek még jobban reflektorfénybe kerülni. Március elején jelenik meg a legújabb videoklipjük, amellyel egy szélesebb hallgatóságot próbálnak megszólítani, ezen felül pedig rengeteg meglepetés várható még idén a zenekartól.

 

A zenekar tagjai:
Joó László (Joe) - rap
Pacskó Ádám (Paths) - rap
Tarány Tamás - ének
Parádi Albert - basszusgitár
Szaksz Ferenc - dobok
Keresztes Róbert - scratch, sampling

 

https://www.youtube.com/watch?v=N2CkGVRg7H0

https://www.youtube.com/watch?v=pnSh8ytveGU

 

Facebook: 

https://www.facebook.com/beatkoho/

 

Jegyár: 1000 Ft.

2018. 03. 17. 20:00

A 25 éves Vodku zenekar négy férfi tagja a közelmúltban elhatározta, hogy megőrzi és életben tartja Cseh Tamás, Bereményi Géza és Másik János dalainak üzenetét és hangulatát, megszólaltatja azokat a dallamokat, amelyek immár több hazai generáció számára bírnak meghatározó jelentőséggel.

 

A zenekar tagjai:
Bata István - gitár, ének
Szabó Árpád - hegedű, mandolin, ének
Takács Szabolcs - gitár, bőgő
Nemes Janó - basszusklarinét, szaxofon, fuvola, kaval

 

Facebook: 

https://www.facebook.com/Vodkufiai/

 

jegyár: 1000 Ft

2018. 03. 23. 20:00PERFECT PILL
A budapesti Perfect Pill zenekar több, korábbi formáció ötvözésével alakult, azzal a céllal, hogy a tagok addig meg nem valósult zenei ötleteit összegyúrva létrehozzanak egy a 90-es évek rockzenéin alapuló, mégis modern hangzású zenekart. Zenéjükben a dallamos rockzene világa találkozik grunge és progresszív hatásokkal.

A zenekar eddigi munkája során három EP-t adott ki, melyek közül a legutóbbi, Shape of Things to Come című lemezzel érték el azt a hangzást, amit a megalakuláskor megálmodtak. A zenekar eddig több tehetségkutatóról is elismeréssel távozott: 2016-ban a Dunai Regatta versenyén második helyezettek lettek, 2017 őszén a Peron tehetségkutatón pedig a harmadik helyen végeztek.

2018 tavaszán jelenik meg az első albumuk MAZE címmel.
...
ALONE IN THE MOON
Az Alone in the Moon 2015 nyarán tűnt fel a budapesti zenei színtéren Collection of Great Generational Anthems c. debütalbumával, mely egy 14 dalos, 64 perces, grandiózus tisztelgés a 90-es évek rockzenéje előtt, olyan előadók nyomvonalán, mint az Alice in Chains, a Nirvana, a Soundgarden, a Deftones, a Kyuss, vagy a Tool. A lemez sikert aratott a stílus iránt elkötelezett hallgatók körében, szakmai elismertségét pedig a magas pontszámú albumajánlók mellett az is bizonyítja, hogy a zenekar a Cseh Tamás Program 2016-os szezonjában 274 jelentkező közül bekerült a támogatott 25 induló előadó közé. 

A támogatásból három hanganyag készült. A Glamour Grunge EP (2017 június) az irodában tespedő, meg nem értett forradalmár mindennapjait írja le az első album grunge/stoner rockos mixtúrájának egyszerűbb, kiábrándultabb verziójaként. A Budapest Nihil kislemez (2018 január) a budapesti indie rock szintér paródiája, egyben a zenekar első magyar nyelvű dalát is tartalmazza. 

A 2018 márciusában megjelenő Ruin Pop c . nagylemez egy pszichedelikus punk óda az önpusztító budapesti éjszaka szereplőihez, az élményekre éhes friss egyetemistától a talponállók világmegváltó gondolatokkal és reménytelen sorsokkal teli világáig...
Facebook:
https://www.facebook.com/aitmband
Bandcamp:
https://aloneinthemoon.bandcamp.com/

...
STABBED

Rendhagyó, éles dinamikai váltásokkal és dühvel átitatott találkozása ez a groove- és a posztmetálnak, ami az eltérő stílusok dacára egyben van, kerek és kirobbanóan energikus. 2016-os indulásuk óta számos fővárosi, és vidéki koncerten megmutatták elsöprő lendületű műsorukat. 2017-ben bejutottak a Wacken Metal Battle Hungary döntőjébe, és többek között a FEZEN Fesztiválon is játszottak.

"Nem mindennapi keverék az, amit a Stabbed játszik, van benne a Meshuggah-féle matekos szigorból, vannak Tool módra progos részek, de az Opeth és a Katatonia sötétsége is visszaköszön pár helyen, amihez még súlyos sludge/doom témák, és Mastodon-rokon lüktetések is társulnak."

 


Jegyárak:
Early bird: 1000 Ft
Elővételben: 1200 Ft
Helyszínen: 1500 Ft

Early bird jegyek csak limitált számban!

2018. 03. 24. 10:30

Magyar népmese feldolgozás. Interaktív játék bábokkal, népdalokkal, ritmushangszerekkel. Hogyan menekül meg a szegény ember a medve karmaiból, és végül, hogyan sikerül túljárnia a róka eszén. A gyerekek aktív részesei a mesének.

2018. 03. 24. 23:00

Tulpa is a limited group of young, self-taught musicians, visual artists, poets and philosophers, who believe the synchronization of the collective creative mind. It is an infinitalized homage to contemporary music and visual poetry. 


Organizing non-standard electronic music events, experimental acoustical seances, unplugged instrumental concerts at different spaces and in special set-dressed locations. It collaborates with ancient methods, totemical expos, hybrid exhibitions, philosophical workshops, uncensored mindsharings, free-minded paintings from abstract to obscure. 

Organically helps to make the people how to plow by using their both sides of their brain, to reach finally their best to open up their creative soul from their deepness. 

We abstracted two variety of our events, which labeled Organic and Obscure. Organic is about art for art’s sake, Obscure is for neutralise the dance floor.

Music
Oshana /usa, Partisanyoyaku/
Poli
Andras Toth
Po:ti & Nermo
Roocha & Roland Handrick

Exposition
Skillzone

Facebook: 

https://www.facebook.com/TulpaArtEvents/

Tickets:
- Regular: 2500 HUF
- Presale: 2500HUF

Gates open: 23:00 PM 

Close: 08:00 AM 

 

2018. 03. 31. 10:30

Szívhez szóló mese a bocsánatkérésről, egy nyúlcsalád életén keresztül. Vajon a felnőtteknek mindig igazuk van? Vagy ők is tévedhetnek? Bábos mese Kabalevszky lendületes zenéjével.

2018. 03. 31. 23:00

1 év. 
Nehéz szavakba önteni az elmúlt 12 hónapot. Amin ezidő alatt átesett csapatunk az szinte leírhatatlan. 

Köszönjük a hónapról hónapra megjelenő mosolygós arcoknak a részvételt, a rengeteg segítséget és támogatást, köszönjük a világ legjobb arc vendégfellépőinek a megállíthatatlan vibe-okat. Köszönjük Lesz Pub, köszönjük Under Budapest, köszönjük Gödör Klub, köszönjük Dürer Kert...

Sokan sejthettétek, hogy márciusi bulinkra a #riddim szcéna közel legmeghatározóbb alakját hívjuk el, az igazi hentest, a Monstersegyértelműen legerősebb alakját... a THE DUBSTEP STORY bemutatja --->Shiverz dabutcher !!!

A köret természetesen most is a legégetnivalóbb gyerkőcökből áll: STØY,SecondphaceHabee és Ori G egyre több helyre kap meghívást, büszkeségeink erről a buliról sem maradhatnak le.
▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ 

2018. 04. 07. 20:00

 

Fellépők:

AKIMER
Zappa-Syrius e.z.
All in 5
Johnny Biglip Band              

 

Vendégek:
Tátrai Tibor, Takáts Tamás, Micheller Myrtill, Nagyváradi Erzsébet, Frenk, Sipeki Zoltán, Pataki László

 

Jegyárak:

2500 Ft (elővételes)

3000 Ft (helyszíni)

2018. 04. 12. 15:00

Progresszív. Stílusos. Kortárs. 
A Közép-Európa Táncszínház táncismereti előadása.

2018. 04. 13. 20:30

Kapunyitás: 20:00

Jegyárak:
1500 Ft - early bird
1900 Ft - elővételes
2400 Ft - helyszíni

2018. 04. 15. 20:00

Az ismert író és a népszerű zeneszerző közös estjén anyáink, apáink történetei kerülnek elő. Úgy, ahogy régen, társaságban volt szokás, dalban, mesében mondva el. Zene, irodalom és színház találkozása az este, új írások és a szerzők közös dalai. Műhelytitkok és songok a Játszótér című Grecsó-Hrutka zenés darabból, és persze anekdoták, melyek nem a sublótba valók. Hintázzanak velünk!

Az alkotókról:

Grecsó Krisztián 1976-ban született Szegváron, Újlipótvárosban él, az Élet és Irodalom munkatársa. A csongrádi Batsányi János Gimnáziumban érettségizett. A békéscsabai Kőrösi Csoma Sándor Főiskolán végzett, mint tanító, de sohasem tanított. A József Attila Tudományegyetem magyar szakát 2001-ben fejezte be. Öt évig élt Békéscsabán, a Bárka folyóirat szerkesztője volt. Volt a Nők Lapja vezető szerkesztője és a Szépírók Társaságának alelnöke, 2009-től vezeti az Élet és Irodalom próza és esszé rovatát. 2016 őszén mutatta be a Vígszínház az általa színpadra írt Molnár klasszikust, A Pál utcai fiúkat (zene: Dés-Geszti), melyet zajos sikerrel játszanak. 

Hrutka Róbert- zeneszerző, előadó

1989-től napjainkig több mint 200 lemez elkészítésében működött közre zenészként, szerzőként és producerként. A hazai könnyűzenei élet meghatározó muzsikusa. 2001 és 2008 között számtalan slágert komponált Jamie Winchesterrel, melyet több száz sikeres koncerten elő is adott. Ezután szólókarrierbe kezdett és két albumot is kiadott: a Szabadság-vírus és a Hét nap után címűt. Nagylemezt írt Für Anikónak, Udvaros Dorottyának, Tompos Kátyának. Számtalan magyar filmhez szerzett zenét, többek közt a most bemutatott Kincsemhez is. 

Jegyár: 2800 ft

További információk:

www.grecso.hu

 

2018. 04. 21. 16:00

Tavaszköszöntő családi buli egy hajón Palotai Apuval. Family Rave on a ship?! Kellhet még más? A TRIP hajón, a Batthyány tér mellett állomásozó, egykor volt tengerjáró belsejében nagyot táncolhatunk a gyerekekkel, de akár a taton is rophatjuk, ha a napisten is velünk van. Sőt még a Dunával és a Parlament látképével is szelfizhetünk, ha ez még valakinek hiányozna!

A nagy öreg DJ Palotai a kedvünkért korán felkel és jól megpörgeti a lemezeket és lábakat. Lesz big beat, jungle, akár kis hiphop is - csupa pompom ritmus. A kisteremben lesz UV arcfestés, tetkózás, babapihenő-csörgető és gyerekjátszó szoba, a kreatív asztalon origamizás és sirályozás - legyen az akármi is.

2018. 04. 21. 21:00

Az Ed Philips and the Memphis Patrol és a Guns N' Destruction zenekarok koncertjei a TRIP Hajón!

 

 

Ed Philips and the Memphis Patrol

Ed Philips and the Memphis Patrol együttes 2011-ben alakult. A zenekar Elvis Presley korai, főként rockabilly stílusú dalait adja elő rendkívül hitelesen, ugyanakkor mégis újszerű felfogásban Elvis művészetét átemelve a 21. századba. A koncerteken a banda amerikai katonai egyenruhában lép fel. A bulik energikus és robbanékony stílusa a rockabilly fénykorát idézi. Koncertjeiket a megszokottól eltérő színpadkép és a látványos show-elemek teszik egyedivé.

A dalokat friss és új hangszerelésben adják elő, olykor jelentősen eltérve az eredetitől, de mindvégig megmaradva az ötvenes évek főként rockabilly hangzásánál, valamint Elvis ének stílusánál.

 

A legénység tagjai:

Ed Philips – ének

Sonny "Mr. rhythm and blues" – gitár

Zedy – nagybőgő

Little Tommy – dobok

www.facebook.com/elvispatrol

 

---------------------

 

Guns N' Destruction

A Guns N’ Destruction zenekart a Hollywood Rose korábbi tagjai alapították 2009-ben, abból célból, hogy a Guns N’ Roses örökségét az azt megillető legmagasabb színvonalon és módon mutassák be - mind a megjelenést, mind a színpadi és zenei munkát tekintve - a nagyközönségnek. Több száz koncert és európai fellépés - Németország, Ausztria, Horvátország, Csehország, Romania, Szlovákia, Svájc - után 2018-ban sincs megállás! 

A zenekar:

Kanyesz (ex-Hollywood Rose) ritmus gitár és vokál

Sunny (ex-Hollywood Rose) szólógitár

Daniel (UP) basszusgitár és vokál

Peter „Axl” (Rocket Queen) ének

Steven (Kiss Forever Band, Love Gun)

 

Jegyárak:

elővétel: 2000 Ft

helyszín: 2500 Ft