Decemberben kortárs táncfesztivált rendezünk, a programban résztvevő előadók és társulatok: Pataky Klári Társulat, Góbi Rita Társulat, Gera Anita Társulat és a DanceLab.


A TáncKedd keretében kedd esténként különleges táncelőadásokkal várja a közönséget a Szilágyi Dezső térnél állomásozó TRIP Hajó. Decemberben kortárs táncfesztivált rendeznek, a programban résztvevő előadók és társulatok: Pataky Klári Társulat, Góbi Rita Társulat, Gera Anita Társulat és a DanceLab.
A TáncKedd célja a minőségi előadások prezentálásán túl egy alkotóközösség létrehozása, amelyben a művészek együttműködve, egymást figyelve és inspirálva hoznak létre és mutatnak be új produkciókat. A TRIP hajó különleges, változatos terei helyspecifikus előadások létrehozására is inspirálták a koreográfusokat. A kortárs művészeti térben a színház, a tánc és a zene nemcsak harmonikus egységben szolgálja a közönséget, hanem kreatív összeolvadásukból olyan produkciók jönnek létre, amelyek átlépik a hagyományos művészeti korlátokat. A TáncKedd missziója, hogy segítse a fiatal táncművészeket, koreográfusokat az alkotásban és helyszínt biztosítson bemutatóiknak. Küldetésünknek tekintjük, hogy felelősséget vállaljunk a fiatal művészek mentorálásában, lehetőséget adva, hogy tapasztalatot szerezzenek, és kreativitásukhoz teret kapva, egy támogató közeget maguk mögött tudva indulhassanak el pályájukon. A TRIP mint kulturális közeg tágabb arculatához igazodva a TáncKedd is elhivatott az innovatív, kísérletező gondolkodású csoportok alkotómunkájának támogatásában és befogadásában.
12.08., 20.00 - Pataky Klári Társulat: Elfelejti, belebotlik // TáncKedd Vol. 8.

Pataky Klári Társulat: Elfelejti, belebotlik // TáncKedd Vol. 8.
Eltörik, összeragaszt, szétpattan, újraforraszt.
Generációk folyama, milliárdnyi élet.
Az egyik az enyém.
Elfelejti, belebotlik, elfelejti, belebotlik, elfelejti, belebotlik…
Élet.
Nem verseny.
Koreográfia: Pataky Klári
Dramaturg: Komár Valéria
Fényterv: Szirtes Attila
Produkciós
Menedzser: Gyurics-Gelb Eszter
Táncolják: Dányi Viktória, Nagy Csilla, Temesvári Zsófia
12.13., 19.00 - Góbi Rita Társulat - Reptében // TáncKedd VOL. 9.
Mikromozgások kinagyítva.

„Nem az a fontos, hogy a madár hányat csap szárnyával, hanem hogy íveljen!”
/Pilinszky János/
A ’már nem itt’ és a ’még nem ott’ köztes állapotának – a tiszta tánc eleven közegének – ad
teret Góbi Rita szólóelőadása, amely az átmenetek és a metamorfózisok világába kalauzol. Ehhez a produkcióhoz készített zenét Szegő Dávid, aki különleges morzejelekkel, akusztikus, elektronikus és repetitív zörejhangokkal ad tájékozódási pontokat a minimalista eszközökből építkező tánchoz, a teljes értékű színpadi jelenléthez. Az előadás felkerült az Aerowaves Twenty18 legjobb 20 európai kortárstánc előadásainak listájára. Olyan díjakkal jutalmazták, mint a 2017-es évad legjobb kortárstánc előadásáért járó Lábán Rudolf-díj, az újvidéki Infant Festival legjobb előadásának odaítélt díj 2018-ban, valamint a valenciai Festival 10 Sentidos különdíja 2017-ben.
Tánc és koreográfia: Góbi Rita
Zene: Szegő Dávid
Fénytervezés: Pavla Beranová (CZ)
Fénytechnikai asszisztens: Zuzana Bottová / Zuzana Režná / Jan Tranta (CZ) / Kovács Béla
Jelmeztervező: Sinkovics Judit
Partner: Műhely Alapítvány
Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Kreatív Európa Program (i-Portunus), Műhely Alapítvány, Nemzeti Táncszínház, Sín Kulturális Központ, MOHA -
Mozdulatművészek Háza /Orkesztika Alapítvány, Red Print, gaborgobi.com
12.15., 19.00 - Gera Anita/ DanceLab: X,Y,Z
X, Y, Z
Miért értjük (ha értjük) saját korosztályunkat és kevésbé az előttünk élőket vagy az utánunk jövőket.
Ez vajon egyszerű (örök) generációs konfliktus vagy (mára) civilizatorikus kérdés (is)?
Az új kommunikációs technológiák (IT) új típusú kapcsolatokon alapuló közösségeket generálnak, amelyekben kialakul egy új, korábban nem ismert hálózati lét, háttérbe szorítva az elsődleges, személyes ismeretségre épülő közösségeket. Ebben az x-y-z-vel már nem leírható térben létrejövő kapcsolati rendszer maga is virtuális vagy tényleges, valós hálózat? Egyáltalán, milyen új koordináták mentén tájékozódva tudjuk eldönteni mi valós és mi virtuális? Ha már a kommunikációban résztvevő személyek (személyiségek) hitelességét illetően is jogosak a kételyeink, mennyi esélyünk van arra, hogy a „társalgás” feltételei (pl. igazmondás, relevancia, kompetencia, stb.) teljesüljenek?
…mert azt azért tudjuk, ugye, hogy abban a „hagyományos valóságban” sokkal kevesebb a mosoly, mint a selfie-ken?

A TRIP célja, hogy folytatni tudja az színházi előadások, koncertek és táncelőadások streamelését, az ebben közreműködő partnereinknek nagyon köszönjük a támogatást!

A TRIP célja, hogy folytatni tudja az színházi előadások, koncertek és táncelőadások streamelését, az ebben közreműködő partnereinknek nagyon köszönjük a támogatást!