Karanténbemutató zenével és némi fröccsel.


Szereplők  
TündeMessaoudi Emina
IrénGeorgita-Tenki Dalma
TiborMartinkovics Máté
EndreJenővári Miklós
Peti, FérfiBaki Dániel
A zongoránálJózsa Tamás
Alkotók  
DramaturgBalázs Júlia
ZeneszerzőJózsa Tamás
Író, rendezőFabacsovics Lili

Tibor nem szeret eljárni otthonról. Ha mégis, akkor csak Endrével. Kocsma, sör-uni, összeveszni az élet nagy dolgain. Mint például munka, nők, szerelem, nők, házasság, szerelem, szerelem... Tündének céljai vannak. Folyamatosan. Mint ahogy Irénnek is. Munka, pasik, házasság, szerelem, szerelem, boldogság…

„Van ez az érzés… A legijesztőbb a világon. Amikor elkezdesz érezni valamit. És tudod, hogy rossz, és hogy nem, és hogy fájni fog, vagy még azt sem, mert nem lesz semmi… Mert az egészet csak te képzeled, nincs is, nincsenek jelek, beleképzeled, belelátod, beleérzed… Nincs boldog egymásra találás, és család és gyerek és jövő. A mosoly, amit te annak nézel, a zavar amit te annak hiszel, az baromira nincs, az baromira nem az… És neki fogalma sincs, te meg csak küzdesz és küzdesz és küzdesz, leélsz vele egy életet, anélkül, hogy tudna róla… Nincs rosszabb, mint szerelmesnek lenni.”

A Hogyan írjunk happy endet? tizenhárom képben mutatja be egy félresikerült ismerkedés történetét és enged betekintést a mai huszonévesek (karantén előtti) világába. Mi minden lehet egyetlen este hozadéka? Olykor egy egészen új élet, olykor csak a gyötrelmes másnap. Fabacsovics Lili drámája keserű humorral fűszerezett, szereplői talányosak, életük csupa titok és hazugság, miközben mindannyian a boldogságot keresik. Józsa Tamás különleges világú, fülbemászó zenéjén keresztül a szereplők egy pillanatra megnyílnak, aztán tovább sodródnak az eseményekkel, elbeszélnek egymás mellett, makacsul ragaszkodva sajátos meggyőződéseikhez. Mégis hogy lesz ebből happy end?

 

A produkció a TRIP és a Hogyan írjunk csapatának bemutatója, mely a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósult meg.

 

Ősbemutató: 2020. 05. 18., a TRIP Facebook-oldalán

 

A hangszerelt, élőzenés ősbemutató tervezett időpontja: 2020. szeptember

 

// Így tudod támogatni a TRIP-et a JEGYx1 adomány gyűjtésére kifejlesztett funkciójával: az események jegyvásárlási felületén tedd a 100 forintos jegyet a Kosaradba, kattints a Vásárlás gombra, majd a megjelenő Összesítő oldalon írj be egy tetszőleges összeget az Adomány hozzáadása mezőbe, majd érvényesítsd. Az így megadott adomány hozzáadódik a végösszeghez.

A TRIP célja, hogy folytatni tudja az színházi előadások, koncertek és táncelőadások streamelését, az ebben közreműködő partnereinknek nagyon köszönjük a támogatást!

A TRIP célja, hogy folytatni tudja az színházi előadások, koncertek és táncelőadások streamelését, az ebben közreműködő partnereinknek nagyon köszönjük a támogatást!