Legfrissebb: The First Quarantine Theatre - One minute stories by István Örkény 


Karanténnapló 33.nap 2020.április 12. 11:00

Kellemes Húsvétot kívánunk Mindenkinek 
Stream-programajánlónk az ünnepnapokra:

Április 12. vasárnap
19:00 Psych-O-Genesis - Psych - O - Genesis // Lemurian Folk Songs
20:00 Dirty Planet: Signs of Life | In English

Április 13. hétfő
17:00 Heaven’s Garden #StayHOMEparty

[ENG]
Quarantine Log, Day 33, 12th April 2020 11:00
Happy Easter! Here's what we have scheduled for the long weekend:

12th April, Sunday
19:00 Psych-O-Genesis - Psych - O - Genesis // Lemurian Folk Songs
20:00 Dirty Planet: Signs of Life | In English

13th April, Monday
17:00 Heaven’s Garden #StayHOMEparty

 

Karanténnapló 29. nap 2020. április 8. 19:46

Kedves Közönségünk,
A mai stream előadásunk során felrobbant egy reflektor izzója a felolvasó kezdetekor, ami rögtön el is állította a hangbeállítást, ezért csak kapkodni tudtunk, hogy hogyan hozzuk helyre a malőrt.
Két lehetőségünk van:
- Most Pityi hazarohan, és megpróbálja digitálisan feljavítani a hangot.
- Luca nekiáll, és feliratozza az előadást.
Lesz megoldás. Kis türelmet kérünk, és holnap jelentkezünk.
Üdv:
A TRIP Legénysége

 

Karanténnapló 28.nap 2020.április 7. 17,45
Ma 19:00-tól Első Magyar Karantén-színház // Jelenetek egy háztartásból III.!
Előtte nézzük együtt az előző részeket:
18:00 Első rész videóparti
18:30 Második rész videóparti

//Jegyek és támogatás: https://jegyx1.hu/eloadas/465

 

Karanténnapló 25. nap 2020. április 4. 22:35

Sziasztok,

Ugyan a karanténdráma-verseny beadási határideje még nem járt le, már meghaladja a beérkezett színdarabok száma a 20-at. A kurátorok gőzerővel dolgoznak, és kiválasztottak már néhány bemutatandó művet. Így a verseny határidejének lezárása előtt elindulunk a felolvasásokkal. Ez talán még több alkotót inspirál.
Szóval a beadási határidő még mindíg április 15, de április 8-án színpadra kerül az első mű:

Tasnádi István: Húzzál újat című egyfelvonásosa.
Szereplők: Láng Annamária, Pál András, és Rába Roland.
Rendező: Szikszai Rémusz.

Találkozunk szerdán 19,00-kor a virtuális térben.
És ne feledjétek! A díjakról a nézőink döntenek az utolsó felolvasószínházi produkció után.

A TRIP Legénysége

 

Karanténnapló 25.nap 2020.április 4. 21,38

Gratulálunk! Krizso, a Jelenetek egy háztartásból sorozatunk zeneszerzője nyerte a Fonogram - Magyar Zenei Díj hazai elektronikus kategóriáját!
Hallgassátok, érdemes!

 

Karanténnapló 24. nap 2020. április 3. 19:15

Sziasztok,

Egy korábbi posztban írtunk a támogatóinkról. Az alábbiakban egy újabb lista azokról a nézőinkről, akik az események jegyvásárlásakor adományoztak még a megvásárolt jegyek árán felül. Fontos nekünk, hogy a színház ne álljon meg, és az is, hogy azokhoz a nézőinkhez is eljuthassanak az előadásaink , akik olyan helyzetbe kerültek, hogy nem engedhetik meg maguknak a jegyvásárlást. De. Szeretnénk ezt a munkát sokáig végezni, ezért fontos, hogy aki teheti vegyen jegyet a közvetítésekre, és aki teheti támogasson is minket.

És íme a lista:

Aranyos Judit, Baki Judit, Bánkúti Erika, Batka Máté, Bátori Flóra, Beider Csaba, Benedek Ágnes, Berczi Ágnes, Bérczi Péter, Börzsei Dóra, Bükszegi Tamara, Czvikovszky Kamilla, Csősz Anna, Dajka Szilvia, Dénes Gábor, Dézsi Péter, Dóczi Antal, Dr. Furka Ágnes, dr. Henter Dorottya, dr. Kovács Zsuzsanna, Dr. Sárkány Erika, Dr. Szabó Ágota, dr. Váczi László, Dubán Kitti, Ekler Ágnes, Farkas Eszter, Fórizs Fanni, Fruzsina German, Gombos Brigitta, Gyuricza Gergely, Hajdu Laura, Harka Zsuzsi, Herendi Eszter, Hollstein Barbara, Horváth Gábor Kálmán, Horváth Krisztián, Hrapka Zsófia, Hubai Kata, István Seres, Itai Kazumasa, Juhász Ágnes, Juhász Marcell, Juhos Marci, Kalapos Dorottya, Karafiáth Metta, Kati Karasz, Kéninger Antal, Kerényi Farkas, Kis Ágnes, Kiss Sebastian, Körbei Andrea, Kreif Kinga, Kuthi Anikó és Kuthi Angelika, Lázár Lilla, Lendvai Adél, Majdik Zoltán, Makai Nóra, Marek László, Marien Eszter Orsolya, Márton János, Máté Orsolya, Meinczinger Szilvia, Mester Csaba, Móder Mercédesz, Molnár Gábor, Mosonyi Szilvia, Nagy Benedek, Norbert Horváth, Nyerges Margó, Oros Eszter, Otterbein Anna, Öreglaki István, Pajter Dominika, Paunoch Renáta, Petrányi Kriszta, Portik Zsófi, Putz Nóra, Rácz Krisztina, Rádly Márton, Radogna Edit, Schlitt András, Sebestyén Ágnes, Somlói Dániel, Stekler Csaba /Steki/, Stubán Eszter, Szabó Balázs, Szabó Veronika, Szakács-Fenyő Krisztina, Szalai Boldizsár, Szamosvári György, Szasza, Szatainé Mandola Marianna, Szigetváry Csenge, Takács Rebeka, Vandlik Juli, Varga Anna, Velkey Virág, Verhóczki Ádám, Vörös Katinka, Zilahy Anna.

Csak így tovább...

A TRIP Csapata

 

Karanténnapló 21.nap 2020.március 31. 14,10

Ma este 19:00-kor kezdődik a Jelenetek egy háztartásból sorozatunk második részének premierje 
Előtte, ha lemaradtatok volna, vagy szívesen újranéznétek, 18:30-kor csatlakozzatok Facebook oldalukon az első rész videópartijához!

/Támogatói jegyek a https://jegyx1.hu/esemeny/758 oldalon érhetők el!

 

Karanténnapló 21. nap 2020. március 31. 13:56

Nem tudunk elég hálásak lenni az eddigi ingyenes technikai támogatásért a Renegát X Rendezvénytechnika Kft-nek, a Megatone Kft.-nek, a Stay True Hungary Kft-nek.

Sokan támogattok minket a jegyvásárlás támogatói opciójában is, és megérkezett az első direkt támogatás Pajor Marianntól.

Köszönjük.

 

Karanténnapló 19.nap 2020.március 29. 12,28

Épül a stúdiónk! Nagyon köszönjük a Megatone Kft. támogatását és mindenkinek a segítségét, aki mellettünk áll!

 

Karanténnapló 18.nap 2020.március 28. 19,13

A mai Tizenkét szék dal premierje kisebb technikai akadályba ütközött, de hamarosan kezdődik!
Köszönjük a türelmeteket!

 

Karanténnapló 17. nap 2020. március 27. 22:02

Sziasztok,

A Színházi Világnap alkalmából türelmet, egészséget, kitartást, és a színház szeretetét kívánjuk nektek, és aki még nem látta, annak ajánljuk a "M.I.T - Az ember tragédiája rövidítve" című előadásunk felvételét.
Az Első Magyar Karantén-Színház csapata:
Baki Dániel, Bakos Zita, Balázs Juli, Bali Árpád Pityike, Bíró Bence, Boros Anna, Boros Fruzsina, Divinyi Réka, Csejdy András, Dorogman Hédi, Fabacsovics Lili, Fazakas Júlia, Garai Judit, Georgita-Tenki Dalma, Georgita Máté Dezső, Owen Good, Hegedűs D. Géza, Andrew Heflewr, Jávor Zsófia, Jenővári Miklás, Kárász Eszter, Láng Annamária, Alexis Latham, Lengyel Anna, Magács László, Magács Vince, Martinkovics Máté, Meister Natália Nóra, Merker Vera, Messaoudi Emina, Móga Piroska, Molnár Luca, Mudri Lúcia, Nagy Gabriella, Németh Kornél, Ónodi Eszter, Ördög Tamás, Péterfy Bori, Rába Roland, Simon Zoltán, Staub Viktória, Szatai Zsófia, Szikszai Rémusz, Szőcs Atrur, Tárnoki Márk, Ténai Petra, Tóth Gréta, Valcz Péter, Vecsei H. Miklós

 

Karanténnapló 16. nap 2020. március 26. 17:44

Elindult a MARADJ OTTHON! FESZTIVÁL!
Szervezői a legnagyobb magyar fesztiválok, klubok, koncertszervezők, köztük a TRIP!
Közös célunk, hogy ezen a virtuális fesztiválon otthonodban találkozhass kedvenc fellépőiddel, mert most az a legfontosabb, hogy MARADJ OTTHON!
Kövess minket a facebookon: https://www.facebook.com/maradjotthonfesztival/
Vagy az instagramon: https://www.instagram.com/maradjotthonfesztival/

 

Karanténnapló 16. nap 2020. március 26. 14,44

Ez most nem egy újabb program, vagy bejegyzés, hanem egy kérés:
Biztosan tudjátok, hogy minden színész, és munkatárs ingyen dolgozik a az Első Magyar Karantén-Színház csapatában. (Ez persze nem tartható sokáig, de erről majd később.)
Nagyon szeretnénk ha jobb minőségben közvetíthetnénk az előadásainkat. Ennek a hangrésze már megoldódott a Renegát X-nek köszönhetően, de képileg még nagyon nyersek az anyagaink, mert a fiam 5 éves Sony kamerájával vesszük fel a közvetítéseket a hajón. Nagyon szeretnénk optimális esetben három kamerát, és egy videomixert, mert akkor sokkal élvezhetőbb közvetítéseket adhatnánk. Szerdán elindul a drámaverseny streamelése - képzeljétek, két mű már beérkezett! A csapat megvan, aki üzemeltetni tudná. Mindenki profi, ért hozzá, de eszközöket nem tudok szerezni. Kérlek benneteket, bárkinek van elérhetősége filmes csapatokhoz, márkacégekhez, ahol most egy raktárban porosodik a technika, beszéljen velük, kössön össze minket, és vigyázni fogunk rá, ígérem, és nagyon hálásak leszük, ti pedig jobb közvetítéseket kaptok majd.

És a munkatársak.
Keressük azon magánszemélyeket, és cégeket, akik megengedhetik maguknak, hogy támogassák a munkánkat. Írjanak üzenetet a TRIP oldalán, és azonnal felveszem velük a kapcsolatot.

A TRIP Csapata

 

 

Karanténnapló 11.nap 2020.március 21. 11,48

Olyan egyfelvonásos drámai műveket várunk, amelyek a koronavírus-járvány miatt bekövetkezett rendkívüli élethelyzetre reflektálnak.
A felkért írók és a nyílt pályázaton részt vevő alkotók művei közül a legjobbakat felolvasószínházi formában, neves rendezőkkel és színészekkel előadja az Első Magyar Karanténszínház. Az előadásokat élőben közvetíti a színház a TRIP-hajóról.

Kiírásért kattints a https://tripart.hu/…/indul_az_elso_magyar_karantendrama_ver… oldalra!

 

Karanténnapló 15. nap 2020. március 25. 16,29

Sziasztok,
Újabb éló stream sorozatot indítunk!
Március 26-án 19,00 órai kezdettel angol nyelvű felolvasószínházat nézhettek az oldalunkon. Csütörtökön Örkény István Egyperceseiből olvas fel Owen Good, Andrew Hefler, Alexis Latham.
És ezentúl minden csütörtökön angol nyelvű színház!
A TRIP Csapata

Hello All,
we are starting a new livestream series! On March 26th you can join us at 7pm for a reader's theatre performance. This time, Owen Good, Andrew Hefler, and Alexis Latham will perform a few of István Örkény's short stories in English. And from now on, there's going to be English-language performances every Thursday!
Stay safe,
TRIP Crew

 

Karanténnapló 14. nap 2020. március 24. 19:50

Kedves Közönségünk,
A Jelentek egy háztartásból című sorozatunk 20 perces részekből áll, és minden kedden 19,00-kor kezdődik.
Jelen pillanatban 5 részt tervezünk, de ki tudja, mit hoz a jövő.
Ezt, és minden eddigi stream videónkat bármikor visszanézhetik a TRIP facebook oldalán
Üdvözlettel:

A TRIP Csapata.

 

Karanténnapló 14.nap 2020.március 24. 18,54

Kedves Követőink! A ma esti Jelenetek egy háztartásból előadás angol felirattal is elérhető lesz.
---
Our Dearest Followers! Tonight’s „Scenes from a Household” will be available with English subtitles.

 

 

Karanténnapló 12. nap 2020. március 22. 17:33   Sziasztok, Ma elkészült az első része a Jelenetek egy háztartásból című sorozatunknak. 24-én kedden 19,00-kor indulunk az első adással, amit minden további kedden egy újabb rész követ. Az esemény hamarosan fent. Legyetek velünk - ha másként nem megy, virtuálisan. A TRIP Csapata

Karanténnapló 12.nap 2020.március 22. 16,55

Nehéz helyzetbe került a könnyűzene minden szegmense is a koronavírus járvány miatt. Szereplői helyzetét a Hangfoglaló Program próbálja segíteni az általa útjára indított #mertkelladal kampánnyal, amely magyar dalok hallgatására és lejátszására buzdít. A #mertkelladal kampány tudatos zenefogyasztásra hívja fel a figyelmet, mert ebben a nehéz helyzetben több magyar dal hallgatásával és lejátszásával plusz költségek nélkül lehet támogatni és segíteni a magyar könnyűzenét.

Mit tehetünk együtt?

▪️Hallgassunk magyar zenéket, mert ezzel is segíthetjük a zenekarokat, énekeseket, hogy továbbra is alkothassanak

▪️Hallgassunk minél több magyar zenét úgy is, hogy fizetünk érte

▪️Olyan platformokat válasszunk, amelyeken keresztül a lehető legtöbb bevételhez juthatnak a magyar dalok szerzői és előadói

▪️Fedezzünk fel magunknak és másoknak új előadókat

▪️Szerettessük meg másokkal is a magyar dalt

▪️Ez az összefogás kell ahhoz, hogy a magyar könnyűzene a lehető legkisebb károkat elszenvedve élje túl a válságot

▪️Mert kell a dal, és kell, hogy a kedvenc magyar szerzőink és előadóink ezt követően is új dalokat írhassanak

#mertkelladal lejátszási lista Spotify-on: https://spoti.fi/2vBeeBm

#mertkelladal lejátszási lista Youtube-on: http://bit.ly/mertkelladalyoutube

 

Karanténnapló 11. nap 2020. március 21. 08:00

INDUL AZ ELSŐ MAGYAR KARANTÉNDRÁMA-VERSENY
Az Első Magyar Karantén-színház és a Litera közös felhívása.

Az Első Magyar Karantén-színház és a Litera közös felhívást tesz közzé. Olyan egyfelvonásos drámai műveket várunk, amelyek a koronavírus-járvány miatt bekövetkezett rendkívüli élethelyzetre reflektálnak. Beküldési határidő: 2020. április 15.

Az egyre nagyobb erővel terjedő koronavírus-járvány miatt ma veszélyhelyzet van érvényben Magyarországon, bezártak színházak, mozik, múzeumok, koncerttermek, munkahelyek, egyetemek, iskolák. Az emberek karanténba kényszerültek, az élet fenekestül felfordult. Soha nem tapasztalt helyzetbe kerültünk, amelynek művészi feldolgozása kivételesen érdekes és fontos.
Ezért az Első Magyar Karantén-színház és a Litera közös felhívást tesz közzé. A kiírók felkérésére kortárs drámaírók írnak egyfelvonásos drámai műveket, amelyek reflektálnak a koronavírus-járvány miatt előállt helyzetre. A felkérésekkel párhuzamosan a kiírók nyílt pályázatot is hirdetnek, melyre bárki beküldheti témában írt pályaművét.

Kikötések:
– a szereplők száma: maximum 3
– terjedelem: 40 perc
– a beérkező műnek új műnek kell lennie
– egy személy egy művet küldhet be
– kizárólag saját néven, saját emailcímről küldött pályaművekkel lehet indulni

A felkért írók és a nyílt pályázaton részt vevő alkotók művei közül a legjobbakat felolvasószínházi formában, neves rendezőkkel és színészekkel előadja az Első Magyar Karantén-színház. Az előadásokat élőben közvetíti a színház a TRIP-hajóról.

Beküldési határidő: 2020. április 15. (határidőig folyamatosan várják és bírálják el a kiírók a pályaműveket)
Cím: beküldeni a litera@litera.hu emailcímre lehet, KARANTÉN-SZÍNHÁZ tárggyal.

A pályázatokat csatolt dokumentumban, word-formátumban kell beküldeni úgy, hogy a dokumentumban szerepel a pályázó neve.
A versenyben a felkért és a nyílt pályázaton induló szerzők egyaránt részt vesznek.

Zsűrizés:
1. A műveket első körben a Litera - Az irodalmi portál szerkesztősége és az Első Magyar Karantén-színház tagjai bírálják el: ők választják ki az előadásra leginkább alkalmas egyfelvonásosokat.
2. A kiválasztott és bemutatott művekről közönségszavazás dönt, mely az utolsó előadás közzététele után indul. A közönség dönti majd el, ki nyeri el az első, második és harmadik díjat és az azzal járó pénzjutalmat. A szavazás részleteiről később adunk tájékoztatást.

Díjak:
I. díj: 300.000.- Ft
II. díj: 200.000.- Ft
III. díj: 100.000.- Ft
A kiválasztott művek a Literán jelennek meg, a felolvasószínházi előadásokat pedig az Első Magyar Karantén-színház közvetíti élőben a TRIP-hajó oldalán.
A díjátadásra későbbi időpontban kerül sor.

További részletek:
Első Magyar Karanténszínház: https://tripart.hu/hu/; https://www.facebook.com/tripbudapest/
Litera irodalmi portál: https://litera.hu/; https://www.facebook.com/Litera.irodalom/

 

Karanténnapló 10. nap 2020. március 20. 15:31

Sziasztok,
A TRIP örömmel csatlakozik a Hangfoglaló #mertkelladal kezdeményezéséhez. Ma délutántól mi is megosztjuk az üzeneteket.

A TRIP Csapata

 

Karanténnapló 8.nap 2020. március 18. 19,15

Sziasztok,

A mai első Tizenkét szék dal lejátszását a facebook elrontotta, mert úgy gondolta, ez nem a mi előadásunk.
Pedig a mienk. Holnapra megoldjuk, és egy olyan linket teszünk fel, ami a honlapunkra mutat, és abba már reméljük nem szól bele senki.
Holnap így két dalt hallgathattok meg.
Bocs

A TRIP csapata

 

Karanténnapló 8. nap 2020. március 18. 14,40

Sziasztok,

Új sorozatot indítunk. Addig is, amíg nem tudjátok élőben megnézni az Ilf/ Petrov - Ratkóczi/ Závada/ Vecsei: Tizenkét szék című előadásunkat, azokon a napokon, amikor nem streamelünk, egy-egy újabb dalt osztunk meg veletek 19,00-kor. Ez első ma indul!

A TRIP csapata

 

Karanténnapló 8. nap 2020.március 18. 12,50

Hétfőn László Magács a Spirit FM 87.6-nak Fiala János reggeli műsorában mesélt az Első Magyar Karantén-színházról:
"Virtuális társulatot alakítottunk meg:
Baki Dani, Balázs Júlia, Boros Anna, Réka Divinyi, Lili Fabacsovics, Andrew Hefler /Official/, Fazakas Juli, Jenővári Miklós, Kárász Eszter, Annamária Láng, Martinkovics Máté, Messaudi Emina, Móga Piri, Rába Roland, Simon Zoltán, Staub Viki, Tárnoki Márk, Georgita-Tenki Dalma, Trill Zsolt, Valcz Péter, Vecsei H. Miklós"

1:20:00-tól visszahallgatható SoundCloudon!
https://soundcloud.com/user-6676661…/keljfel-jancsi-20200316

 

Karanténnapló 7. nap. 2020. március 17. 17:38

Ma este Dennis Kelly: After the end című darabjának második felvonását közvetítjük 19.00-tól. Láng Annamária és Rába Roland mellé Baki Dániel csatlakozik.

Köszönjük nekik és az egész csapatnak, este "találkozunk".

P.S.: Kérjük a produkció alatt kommenten jelezzétek az észrevételeiteket, hogy a lehető legjobb élményt sikerüljön eljuttatni hozzátok!

 

Karanténnapló 7. nap. 2020. március 17. 16:21

És megjött az első ingyenes felajánlás: A felvételekhez elengedhetetlenül szükséges mikroportokat a Renegát X kft. ingyen bocsátotta az Első Magyar Karantén-színház rendelkezésére.
Köszönjük.

 

Karanténnapló 7. nap 2020. március 17. 15:50

Ne feledjétek. After the End II. rész - ma 19,00-kor a TRIP facebook oldalán. Aki nem látta az elsőt, előtte érdemes megnézni.

 

Karanténnapló 4. nap. 2020. március 14. 20,26

Sziasztok,

Egyre több program kerül fel a műsortáblázatunkba. Hétfőn délután már remélhetőleg a következő hét előadásait megosztjuk veletek.
Azon túl, hogy a Naplóban meghirdetjük, minden programunknak külön eseményt is készítünk, ahol bővebb leírást is kaptok a produkciókról. Minden eseménynél fel is ajánljuk a jegyvásárlás lehetőségét, és a sorozat támogatását. Csak felajánljuk! Soha nem lesz fizetős a stream rendszer! Ez a szolgáltatás azoknak a nézőinknek is szól, akik nem tudnak fizetni a jegyért.

Köszönjük, h