A kisember a hatalom ellen” - ezt ismerjük a történelemből, filmekből, könyvekből. Mondhatni már lassan egy klisé, de mégis örökérvényű. Tasnádi a mû cselekményét a német parasztháború leverését követõ évtizedbe helyezi.


Kohlhaas Mihályt, a német lókereskedõt végletes igazságszeretete szembeállítja a német fejedelemségekkel. Hogy érvényesítse akaratát, perbe száll Szászország, majd a többi német fejedelemség uraival, fegyvert ragad, hogy megtorolja a rajta és szerettein esett súlyos sérelmeket. Ha indítékai mégoly tiszteletreméltóak is, vakmerõ és elvakult vállalkozása kérlelhetetlenül sodorja a magányos lázadót a tragikus vég felé. A darab válaszokat keres számos hétköznapi kérdésre: párkapcsolati nehézségektől kezdve a „Meddig megyek el az igazamért?” kérdésig. A lócsiszár történetében mindenki magára ismerhet (hiszen ez a cél) a 23 szereplő egyikéből.

Az avagyMűhús projekt egy OKTV pályamunka megvalósítása. A Közellenség pedig lehetőséget ad arra, hogy a saját módunkon értelmezzük Tasnádi István kétszintes drámáját.

Színpadon: Tóth Bence, Tomori Martina, Wenczel Máté, Tóth Anna Júlia, Berek Milán, Benesovits Áron, Takáts Bálint, Horváth Virág, Kis Olivér, Kardos Kíra

Rendező: Molnár Dóra
Rendezőasszisztens: Schile Lilu Sára
Jelmez-díszlettervező: Molnár Dóra, Torma Eszter, Schile Lilu Sára, Lángó Ádám

Az előadásban elhangzó dalokat az Esti Kornél, Lázár Tesók, 30Y és az IDEGEN zenekar engedélyezte. Részleteiben elhangzik többek között a Tisztesség, az Így jó, Az igazi béke, a Szívemhez szorítom és a Ti a rosszak,mi a jók.

A TRIP célja, hogy folytatni tudja az színházi előadások, koncertek és táncelőadások streamelését, az ebben közreműködő partnereinknek nagyon köszönjük a támogatást!

A TRIP célja, hogy folytatni tudja az színházi előadások, koncertek és táncelőadások streamelését, az ebben közreműködő partnereinknek nagyon köszönjük a támogatást!