Rejtő–Divinyi–Budapest Bár: A tizennégy karátos autó

2020. augusztus 13. 20:00 - Városmajori Szabadtéri Színház
Trip hajó
2020. augusztus 14. 20:00 - Városmajori Szabadtéri Színház
Trip hajó

Koncert-színház.


Szereplők  
SzereplőkMikó István, Dankó István, Mertz Tibor, Mentes Júlia, Lengyel Benjámin, Rába Roland, Szécsi Bence e.h., Tóth Balázs e.h.
Budapest Bár zenekarFarkas Róbert, Farkas Mihály, Ökrös Károly, Farkas Richárd, Kisvári Bence
Alkotók  
DíszletKeresztes Tamás
JelmezBartos Letícia
Grafika, rajzVárai Artúr
AnimációNagy Tamás
VisualMagács Vince
FényKovács Áron
Dalszövegek, zene Szűcs Krisztián, Kollár-Klemencz László és a Budapest Bár zenekar
HangszerelésBudapest Bár
KorrepetítorSzép András
DramaturgDivinyi Réka
RendezőasszisztensSzakács Zsuzsa
RendezőKeresztes Tamás

Az utánozhatatlan humorú Rejtő Jenő írói fantáziája külön világot teremtett a magyar regényirodalomban. Legnépszerűbb műveinek egyike, A tizennégy karátos autó új előadása az idei budapesti nyár egyik szenzációját ígéri: Vanek úr, a Szahara, a francia idegenlégió és egy szerelmi történet körül zseniális ponyvaparódia szövődik a Városmajorban.

Több generáció kedvenc szerzője egy olyan zenekart is megihletett, amelyik stílusával, zenei sokoldalúságával minden korosztályt elbűvöl: az előadás ikonikus jeleneteihez a Budapest Bár zenészei írtak dalokat, így lett Gorcsev Iván, Vanek úr és Vendier őrmester legendáriumából igazi, varázslatos összművészeti élmény.

A tavalyi évad nagy sikere, az Ilf és Petrov művéből készült, és a Budapesti Tavaszi Fesztivállal koprodukcióban létrehozott Tizenkét szék című előadás után idén A tizennégy karátos autó tizenkét dallal kísért groteszk kalandjain kacaghat a közönség a Városmajorban. Mivel a koncertszínház legalább annyira színházi, mint zenei élmény, a dalokat nem énekesek, hanem hat kitűnő színművész adja elő. A produkció rendezője a Jászai Mari-díjas Keresztes Tamás, ő tervezte a díszletet is, a regény színpadra adaptálása is Divinyi Rékával közös munkája. A zenekar élőben, koncertszerűen játszik, a dalokat színpadi jelenetek, etűdök fűzik össze. Ám nemcsak a zene és a színjáték, hanem a Keresztes Tamás által létrehozott látvány is fontos része annak a vállalkozásnak, amelyik Rejtő írói világából új műfajt, zenés „képregényszínházat” teremt. A TRIP és a Városmajori Szabadtéri Színház jóvoltából, kitűnő művészek közös alkotásaként születik meg a nyári évad egyik legizgalmasabb és legszerethetőbb előadása.

A TRIP és a Városmajori Szabadtéri Színház bemutatója a Budapest Bár zenekar közreműködésével.