Koldusopera


Tolvajok, csalók, kurvák, piti bűnözők világába vezet ez a XVIII. századi szatirikus népopera. Egy olyan világba, ahol csak azok maradnak a felszínen, akik ügyesen halásznak a zavarosban, és akiknek nincsenek erkölcsi skrupulusai. Nem is lehetnek, hiszen a morál elvesztette jelentését.
Rendező: Novák Eszter.
Az SzFE és a TRIP előadása. 


Szereplők  
PEACHUMImre Krisztián
LOCKITKurucz Dániel
MACHEATHBrasch Bence
FILCHJenővári Miklós
HERVASZTÓ MATTBorsi Balogh Máté
SIKAMLÓS SAMHajdu Péter István
ZSEBES HARRYHunyadi Máté
KOLDUSFáncsik Roland
SZÍNÉSZFekete Gábor
PEACHUMNÉBori Réka
POLLY PEACHUMCzvikker Lilla
LUCY LOCKITSzéles Flóra
BÚVÁR JENNYJózsa Bettina
RAFKÓS DOXYNagy Bakonyi Boglárka
LOTYÓ DOLLYLadányi Júlia
REZES MOLLYMentes Júlia Virginia
SUKEY TAWDRYLitauszky Lilla
Alkotók  
Zenei vezetőSelmeczi György
Dramaturg, fordításSándor Júlia
KarmesterSzabó Mónika
ZenészekSzép András, Kéringer Dávid, Császár Péter
Díszlet, jelmezHermann Anett, Pajor Patrícia
MozgásBlaskó Borbála
RendezőNovák Eszter

A majdnem háromszáz éves társadalomkritika ma is nevettet, azzal a fajta angol fekete humorral, ami ugyan enged távolságot tartani, mégis képes könnyet is csalni a szemünkbe. Az előadás stíluskalandozás és időutazás: a játékmód, a színpadi fogalmazás, a zenei megszólalások a népszínműtől a paródiáig, a barokktól a XXI. századig.

John Gay és Johann Christoph Pepusch barokk zenéjét Selmeczi György zeneszerző gondolta újra, olyan zenei világot teremtve, ami minden korosztály zenei érdeklődését megragadhatja.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem idén végzős zenés szakirányú színművész osztálya összetett, műfajokban és stílusokban könnyedén eligazodó pályakezdő fiatalok. A Koldusopera kifejezetten alkalmas, hogy a zenés színház terén tanultakat gyakorolhassák, az estéről-estére való újrafogalmazást és a zenészekkel való párbeszédet megtapasztalhassák.