RÓLUNK


"Azt gondolom, egy olyan ajánlattal állunk elő ebben a kulturális szcénában, amely nagyon komplexen ötvözi a színházat, a filmet, a város titkait és kincseit, nem csak új tereket, hanem alkotókat is felfedezünk, új témák merülnek fel és új formák. Ezzel a gondolattal szerintem az ötlet izgalma és a komplexitása miatt egy új közeget tudok megszólítani és becsábítani a színházba...Olyan élményeket akarunk adni, amelyek kizökkentenek a napi rutinból, de mégsem feltétlenül a könnyed szórakoztatás kategóriájába esnek." 

Magács László, TRIP alapító

Hírek, információk, problémák, feladatok. Twitter, Facebook, Snapchat, Messenger, Myspace, Viber Tumblr. Hajsza, rohanás. Csak nem lemaradni! Mindenről tudni, mindenre reagálni, mindenen túllenni, és máris újrakezdeni. És elveszni az áradatban. Örömöt hajszolni sikertelenül. Nem leállni, nem pihenni egy pillanatra sem, mert a világ nélkülünk zakatol tovább. Nincs idő semmire, mert mindent akarunk.

Teremtsünk békét! Harmóniát. Megállítjuk az időt, elnyújtjuk a pillanatot. Élményt adunk. Olyan élményt, amely kizökkent a napi rutinból. Nem ígérjük, hogy minden csak könnyed szórakozás lesz. Komoly dolgokról beszélünk, néha fájdalmasokról, néha felemelőkről, vidámakról, szomorúakról. Az életről.

Ez a TRIP.

Tesszük mindezt úgy, hogy az előadó-művészet minden ágának képviselője összefog, hogy egy olyan élményt nyújtson, amely egyszerre hat minden érzékszervünkre, amely kiránt a napi rutinból, körbe vesz és elvarázsol. Színház, zene, tánc, irodalom, képzőművészet, film, és egyedülálló módon az építészet. Együttműködve, és egymást erősítve keressük történeteinknek a legmegfelelőbb formát és teret, legyen szó klasszikusokról, kortárs művekről.

Új tereket fedezünk fel és nyitunk meg, hiszen ez a város tele van rejtett csodákkal. Színházat csinálunk, de a mi színházunk nem egy épület, nem színpad, nem székek, nem súgólyuk és nem egy függöny.

Számunkra a Színház egy pillanat. Egy titok. Egy különleges kapcsolat, ami egy estére, egy órára, vagy akár csak egy percre megszületik előadó és befogadó között. Egyszeri, megismételhetetlen, bensőséges élmény, amit egyszerre él át a művész és a néző.

A színházhoz nem kell más, csak valaki, aki játszik, és valaki, aki nézi, és már kész is a varázslat.

A színház nem egy konkrét épület A Színház egy hely, ahol létrejön, majd elillan ez a pillanat. Legyen az gyárcsarnok, pince, víztorony, vagy épp egy mező a csillagos ég alatt. Bármi átváltozhat Színházzá, ahol létrejön ez a különleges varázskapocs. 
Ezeket a pillanatokat keressük. És ezeket a helyeket, amelyek a maguk hangulatával, titkaival, felerősíthetik ezt az élményt. Olyan Élményt, amiben egyenrangú félként működhetnek együtt a legkülönbözőbb háttérrel érkező civilek, és művészek, és felépíthetnek valami újat, szépet, gazdagot, különlegeset, aminek a felépítésére csak így együtt vagyunk képesek, hiszen az egyéniségek keveredése, és egymásra hatása hoz létre új minőséget.

 

TRIP Bázis 

1011, Budapest, Szilágyi Dezső tér 2-es móló