Színházi keretrendszerben megvalósuló multimediális összművészeti alkotás.


Született – valami – meghalt. Született – valami egyéb – meghalt. Született – megint valami egyéb – meghalt. Danyiil Harmsz tömör, sötét humora lukat üt a hétköznapok falán. Beárnyékolja a csillogást és megcsillogtatja az árnyékot. Hisz oly egyszerű minden, elég csak hátradőlni és elviselni. A szövegből nehéz lenne valami mást összefércelni, mint etűdök szabad füzérét. Az abszurditás parodisztikus himnuszát. Önmagát parodizáló himnuszát. Fogadják hát félmosollyal ezt a lét-revüt.

A színházi keretrendszerben megvalósuló produkció valójában egy multimediális összművészeti alkotás, amely során az MKE Látványtervező és Intermédia Tanszék hallgatói és pályakezdő SZFE-s alkotók működtek együtt. Mind az előadás esztétikáját, mind a felhasznált technikákat és az alkotócsapat összetételét a sokszínűség és a kísérletezés jellemzi. Az alkotók bizonyos jeleneteket papírkivágásos animáció formájában valósítottak meg, más jelenetek esetében különböző vetítési technikákat alkalmaznak, de vannak hagyományos bábjelenetek, illetve színész által narrált szövegrészek is, melyek humorát és mélységét egyaránt az élet abszurd jelenségei adják. Az Ajtai Péter vezette, hat jazz zenészt számláló Mingus! Mingus! Mingus! formáció pedig az abszurd szövegek és jelenetek zenei világát teremti meg.

Rendező: Gardenö Klaudia
Írta: Komán Attila Danyiil Harmsz szövegei felhasználásával
Zene: Mingus, Mingus, Mingus zenekar
Narrátor: Börcsök Olivér
Dramaturg: Komán Attila

Látványtervezők és előadók:
Auer Alexandra, Csoma Gabriella, Csiszér Csilla Viola, Fülöpp Réka Mária, Erős Hanna, Herreria Acero Joselin (Erasmus hallgató), Juhos-Kiss Csenge, Kerékgyártó Dorottya, Király Betti, Néder Janka, Ocskó-Kü Kata, Oláh József, Piotrowska Marta (Erasmus hallgató), Séfer Evelin, Szakács Vivien, Viszolajszky Kira Alexandra, Velki Eszter, Zatykó Borbála, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Látványtervező Tanszék és Intermédia Tanszék hallgatói.

Koreográfia: Sir Teofilter
Közreműködő: Bartos Ági
Animációs vendéghallgató: Maller Emese
Produkciós asszisztens: Simonyi Balázs
Oktatók: Kiss Gabriella, Lenkefi Dalma Réka, Lenkefi Zoltán, Pajor Patrícia, Sánta Balázs, Zeke Edit

Támogatók: Nemzeti Kulturális Alap, Magyar Képzőművészeti Egyetem, TRIP Hajó, Tiszta Formák Alapítvány, Scabello

 

Az előadás a NKA támogatásával jött létre.

A TRIP célja, hogy folytatni tudja az színházi előadások, koncertek és táncelőadások streamelését, az ebben közreműködő partnereinknek nagyon köszönjük a támogatást!

A TRIP célja, hogy folytatni tudja az színházi előadások, koncertek és táncelőadások streamelését, az ebben közreműködő partnereinknek nagyon köszönjük a támogatást!