A mű a Literával közös karanténdráma-verseny tizenhetedik felolvasószínházi bemutatója.


Szereplők  
JátsszákFazakas Júlia, Hartai Petra, Pál András
Alkotók  
ÍróEgressy Zoltán
RendezőBerzsenyi Bellaagh Ádám

Írói előszó:
“...kövér dolog ez a sóhajtozós hátradőlés. Fújtatással. Klasszikusan kövér dolog, olyan, mint a csokievés. Vagy ha ételmaradékos az arcod. Evéstől függetlenül kövér dolog a lemondó mozdulat. Leginkább a legyintés. Az kövér hozzáállás. Testalkattól függetlenül. Az is az, ha magadat bírálod: ma se csináltam semmit. Ha látványosan unatkozol. Ha sajttortát eszel és közben megméred a hasadat a kezeddel. Ha megállapítod, hogy sokat ettél. Ez a kettő főleg. Az önbírálat és az evés. Két alkalmazottamat is kövér dolgok miatt basztam ki a cégtől. Évikém, nem ennél egy kis nasit? Tibor, hozd be a pilótakekszet.”

Karanténfeszültség; a férj súlyos katonai diktatúrában érzi magát, a feleség totális felhatalmazást kér a járvány idejére, a takarítónő családon belüli erőszak elől menekül a lakásba. Az érzékek pedig a papírformának megfelelően újra és újra legyőzik a makacsul feltámadó szabadságvágyat.
Egressy Zoltán

// Így tudod támogatni a TRIP-et a JEGYx1 adomány gyűjtésére kifejlesztett funkciójával: az események jegyvásárlási felületén tedd a 100 forintos jegyet a Kosaradba, kattints a Vásárlás gombra, majd a megjelenő Összesítő oldalon írj be egy tetszőleges összeget az Adomány hozzáadása mezőbe, majd érvényesítsd. Az így megadott adomány hozzáadódik a végösszeghez.