A Váróterem Projekt 2020-ban ünnepelte 10-ik születésnapját, és ennek megünnepléséhez a Maladype is csatlakozni kívánt a Fishez c. előadás Budapesti bemutatásával.  


 

A Maladype Színház CROSSROADS / KERESZTUTAK programsorozatának keretén belül bemutatja a kolozsvári a kolozsvári Váróterem Projekt Fishez c. előadását, amely a TRIP Hajón (I. kerület Budapest, Szilágyi Dezső tér 2-es móló) látható június 13-án 20:00 órakor. Az előadást 16 éven felülieknek ajánlott!

 

A Váróterem Projekt 2020-ban ünnepelte 10-ik születésnapját és ennek megünnepléséhez a Maladype is csatlakozni kívánt a Fishez c. előadás Budapesti bemutatásával.  

Állítólag a halaknak három másodperc a memóriájuk. Vagyis három másodpercenként rá tudnak csodálkozni az életre. Meglepheti őket egy visszhang. Ezzel szemben, mi, emberek képesek vagyunk akár több millió emléket is tárolni. “Megálltam. Ott az ajtóban. A félhomályban. Csak egy rövid percre, ami hét évig tartott. Libabőrös lettem. Bepikkelyesedtem. Csak a hangok zúgnak a fejemben. Felváltva. Legalább valami felszabdalja ezt az állandóságot.” 

Játsszák: Csepei Zsolt, Rácz Endre, Pál Emőke, Varga Hunor-József

Díszlet, jelmez: Gábor Zsófi

Zene: Emil Gherasim

Technika: Sipos Júlia

Rendezőasszisztensek: Gábor Zsófi és Vass Zsuzsanna

Produkciós asszisztensek: Rend Orsolya és Imecs-Magdó Levente 

Rendezte: Sipos Krisztina

Bemutató: 2018.10.18

Időtartam: 60 perc

 

“Nem klasszikus tragédia, annyi biztos, nem jól megcsinált komédia, még csak nem is abszurd egzisztencialista allegória ez a játékosan nyomasztó látomás, amelyet a Sipos Krisztina koordinálta alkotócsapat elénk, azaz közénk, körénk idéz.” (Jankó Szép Yvette: Halasz? Nem halak! Játéktér, 2019. 03. 16.)

A Váróterem Projekt, Imecs-Magdó Levente vezetésével, éppen 10 évvel ezelőtt, 2010-ben alakult meg a kolozsvári egyetem végzős színművészetis hallgatóival és azóta az erdélyi független színház egyik legjelentősebb társulata. A nyitottság nem pusztán esztétikai értelemben igaz a társulatra, de független színhát révén a rugalmas működési formát illetően is, amit részint a lehetőségekhez kényszerűen is igazodva alakítottak ki az alkotók. A gyerekcipőben járó erdélyi magyar független társulati lét szinte minden élethelyzetét megtapasztalta a Váróterem Projekt: játszóhelyről játszóhelyre vándorolva mutatták be előadásaikat, a bizonytalan finanszírozási háttér miatt folyamatosan küszködve a fennmaradásért, miközben előadásokat hoztak létre, és megpróbáltak minél többet játszani. A várótermeseknek Kolozsváron 2014-ben sikerült kialakítaniuk egy állandó bázist, mely befogadó helyként más független társulatok és kísérletező művészek számára is helyet ad, az a ZUG. Az előadás rendezője, koordinátora Sipos Krisztina számos szerepkörben feltűnt már a társulat előadásaiban. A közösségi alkotással létrehozott produkció az együttgondolkodásra, kísérletezésre épít a Váróterem Projekt alkotóitól megszokott kreativitással.

 

Támogatók: NKA, BGA, EMMI és AFCN 

A TRIP célja, hogy folytatni tudja az színházi előadások, koncertek és táncelőadások streamelését, az ebben közreműködő partnereinknek nagyon köszönjük a támogatást!

A TRIP célja, hogy folytatni tudja az színházi előadások, koncertek és táncelőadások streamelését, az ebben közreműködő partnereinknek nagyon köszönjük a támogatást!