Pest fölött az ég - Kamondy Ágnes projektje


Az A38-as bemutató koncert után most a Trip hajón látható újra a Pest fölött az ég.


Kamondy Ágnes (...) világa külön világ, ami a kupléktól, a sanzonoktól és a szongoktól az alterrockig, a magyar népzenétől a világzenéig vagy éppen a kortárszenéig, sőt, akár az operáig ível. Nem meglepő ez a sokszínűség. Több évtizedes pályafutása alatt volt kísérleti színház, népzenekar és underground rockegyüttes tagja vagy vezetője, de ettől még lehetne persze életműve lólépések sorozata – de nem az, mert Kamondy elképesztő érzékkel, könnyed eleganciával egyesítette, egyesíti saját produkciójában mindenféle tapasztalatait és képes azokból új minőséget, egy csak rá jellemző zenei nyelvet létrehozni. (...)

A Pest fölött az ég dalciklus úgy időtlen, hogy közben megmutatja, honnan jön az, aki a dalokat írta, mindenek felett pedig – az aktuáliskodás izzadtságszaga és fontoskodása nélkül - jelen idejű.
Egyszerre fájdalmas és derűs, frivol és emelkedett, halk és hangos, sűrűn szőtt és visszafogott, közéleti és közérzeti és éteri és nagyon személyes. Érzéki és itt-ott brutális, brutálisan érzékeny. Horgolt ruhás öregek, hervadó papírvirágok és kóborló szukák, szerelem és nyomor, tanítás és tanulás, a város mocska, erőszak és mágikus realizmus." (Németh Róbert: Zseni vagy, Ági!, Fidelio)

zene:
Kamondy Ágnes

szöveg:
Kamondy Ágnes, Karafiáth Orsolya, Kiss Llászló, Li Jü császár, Simon Márton

közreműködik:
Kamondy Ágnes - ének
Ádám Rita - ének
Roszik Hella - hegedű, ének
Darvas Benedek - zongora
Keszei Krisztián - gitár
Vajdovich Árpád - bőgő, basszusgitár
Gyenge Lajos - ütőhangszerek
Dudás Zsombor - ütőhangszerek

rendező: Vörös Róbert

// Tisztelt vendégeink,
A helyszínre ételt, italt, szúró- és vágóeszközt bevinni tilos. Egyéb szabályaink megtalálhatóak a házirendben [https://tripart.hu/hu/statikus/hazirend].
A hajó befogadóképessége összesen 400 fő, így kérünk mindenkit, érkezzenek időben a rendezvényre.
Elővételes jegyeiket kérjük készítsék elő a gyorsabb és zökkenőmentesebb bejutás érdekében.
A karszalag egyszeri belépésre jogosít.
Köszönjük és jó szórakozást kívánunk!
TRIP legénység