Rejtő Jenő - Budapest Bár: A tizennégy karátos autó


"Keresztes Tamás első rendezése bulvárszínház, de a szó lehető legjobb értelmében: profi, kreatív, vicces, nem okoz csalódást annak sem, aki Rejtő Jenőt szereti." (Puskás Panni, revizoronline)


Szereplők  
Dankó István
Mentes Júlia
Mertz Tibor
Mikó István
Lengyel Benjámin
Keresztes Tamás
Szécsi Bence e.h
Jakab Balázs e.h.
Polák Ferenc e.h.
Fekete Patrícia e.h.
Turi Péter e.h.
Juhász Bence e.h.
Alkotók  
DíszletKeresztes Tamás
JelmezBartos Letícia
Grafika, rajzVárai Artúr
AnimációNagy Tamás
Magács VinceVisual
Mihalecz TamásFény
DalszövegekSzűcs Krisztián, Kollár-Klemencz László
Zene, hangszerelésBudapest Bár zenekar
KorrepetítorSzép András
DramaturgDivinyi Réka
RendezőasszisztensSzakács Zsuzsa
RendezőKeresztes Tamás
Több generáció kedvenc szerzője egy olyan zenekart is megihletett, amelyik stílusával, zenei sokoldalúságával minden korosztályt elbűvöl: az előadás ikonikus jeleneteihez a Budapest Bár zenészei írtak dalokat, így lett Gorcsev Iván, Vanek úr és Vendier őrmester legendáriumából igazi, varázslatos összművészeti élmény.
A tavalyi évad nagy sikere, az Ilf és Petrov művéből készült, és a Budapesti Tavaszi Fesztivállal koprodukcióban létrehozott Tizenkét szék című előadás után idén A tizennégy karátos autó tizenkét dallal kísért groteszk kalandjain kacaghat a közönség a Városmajorban. Mivel a koncertszínház legalább annyira színházi, mint zenei élmény, a dalokat nem énekesek, hanem hat kitűnő színművész adja elő. A produkció rendezője a Jászai Mari-díjas Keresztes Tamás, ő tervezte a díszletet is, a regény színpadra adaptálása is Divinyi Rékával közös munkája. A zenekar élőben, koncertszerűen játszik, a dalokat színpadi jelenetek, etűdök fűzik össze. Ám nemcsak a zene és a színjáték, hanem a Keresztes Tamás által létrehozott látvány is fontos része annak a vállalkozásnak, amelyik Rejtő írói világából új műfajt, zenés „képregényszínházat” teremt. A TRIP és a Városmajori Szabadtéri Színház jóvoltából, kitűnő művészek közös alkotásaként születik meg a nyári évad egyik legizgalmasabb és legszerethetőbb előadása.
Szereplők:
Keresztes Tamás, Dankó István, Mentes Júlia Virginia/Fekete Patrícia e.h., Mertz Tibor, Mikó István, Lengyel Benjámin/Polák Ferenc e.h., Szécsi Bence e.h./Juhász Bence e.h., Jakab Balázs e.h./Turi Péter e.h. 
A színpadon élőben a Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert, Farkas Mihály, Ökrös Károly, Farkas Richárd, Kisvári Bence
Díszlet: Keresztes Tamás
Jelmez: Bartos Letícia
Grafika, rajz: Várai Artúr
Animáció: Nagy Tamás
Visual: Magács Vince
Fény: Mihalecz Tamás
Dalszövegek, zene: Szűcs Krisztián, Kollár-Klemencz László és a Budapest Bár zenekar
Hangszerelés: Budapest Bár
Korrepetítor: Szép András
Dramaturg: Divinyi Réka
Rendezőasszisztens: Szakács Zsuzsa
Rendező: Keresztes Tamás
A TRIP és a Városmajori Szabadtéri Színház előadása a Budapest Bár zenekar közreműködésével.

A TRIP célja, hogy folytatni tudja az színházi előadások, koncertek és táncelőadások streamelését, az ebben közreműködő partnereinknek nagyon köszönjük a támogatást!

A TRIP célja, hogy folytatni tudja az színházi előadások, koncertek és táncelőadások streamelését, az ebben közreműködő partnereinknek nagyon köszönjük a támogatást!