Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó
- koncertszínházi extra kiadás a Budapest Bárral a világ összes pontjára -


Szereplők  
SzereplőkDankó István, Lengyel Benjámin, Mentes Júlia, Mertz Tibor, Mikó István, Rába Roland, Szécsi Bence
Budapest Bár zenekarFarkas Róbert, Farkas Mihály, Ökrös Károly, Farkas Richárd, Kisvári Bence
Alkotók  
Díszlet, látványKeresztes Tamás
JelmezBartos Letícia
Grafika, rajzVárai Artúr
AnimációNagy Tamás
VisualMagács Vince
FényKovács Áron
Dalszövegek, zene Szűcs Krisztián, Kollár-Klemencz László és a Budapest Bár zenekar
HangszerelésBudapest Bár
KorrepetítorSzép András
DramaturgDivinyi Réka
RendezőasszisztensSzakács Zsuzsa
RendezőKeresztes Tamás
A tizennégy karátos autó világkörüli útra indul! A TRIP 2020. augusztusában bemutatott darabja október 31-én, filmre alkalmazott koncertszínházi előadásként otthonába viszi az évad legizgalmasabb előadását! A filmben a dalok, a történet ugyanúgy kibontakozik majd, mint a színházi előadásban, az egyedi élményt mindenki a saját, biztonságos környezetében élvezheti - a streamelt koncertszínházi előadásra hamarosan elérhetőek lesznek elővételes jegyek.
A Covid-19 alatt kiemelten figyelünk a szellős, biztonságos széksorokra, így limitált számban értékesítünk helyszíni jegyeket az előadásra. Jegyek korlátozott számban elérhetőek a jegyvásárlás gombra kattintva.
Több generáció kedvenc regényírója egy olyan zenekart is megihletett, amely stílusával, zenei sokoldalúságával minden korosztályt elbűvöl: az előadás kulcsjeleneteihez a Budapest Bár zenészei és a kitűnő dalszerző, Szűcs Krisztián írtak dalokat. Így lett Gorcsev Iván, Vanek úr és Vendier őrmester sivatagi ámokfutásából varázslatos összművészeti élmény. „Rejtő feszes poéntornádójához elsőre megtisztelő, azonban lehetetlennek tűnő feladatnak látszott dalokat írni. Szerencsére a briliáns karakterek szinte maguk írták a szövegeket és a dallamokat a fejemben, sokat segítettek Keresztes Tamás zenei szempontból is értő, érzékeny iránymutatásai – vallott Szűcs Krisztián a munkafolyamatról.
A tizennégy karátos autó tizenkét dallal kísért groteszk kalandjain kacaghat a közönség. Mivel a koncertszínház legalább annyira színházi, mint zenei élmény, a dalokat nem énekesek, hanem nyolc kitűnő színművész adja elő: Dankó István, Lengyel Benjámin, Mentes Júlia, Mertz Tibor, Mikó István, Rába Roland, Szécsi Bence e.h., Tóth Balázs e.h. A produkció rendezője és egyben díszlettervezője a Jászai Mari-díjas Keresztes Tamás, aki Divinyi Rékával együtt adaptálta színpadra a regényt. A zenekar élőben, koncertszerűen játszik, a színpadi jeleneteket a vibráló hangulatú dalok fűzik össze.
A TRIP előadása a Budapest Bár zenekar közreműködésével.

A TRIP célja, hogy folytatni tudja az színházi előadások, koncertek és táncelőadások streamelését, az ebben közreműködő partnereinknek nagyon köszönjük a támogatást!

A TRIP célja, hogy folytatni tudja az színházi előadások, koncertek és táncelőadások streamelését, az ebben közreműködő partnereinknek nagyon köszönjük a támogatást!