A Vírus TV adásai megtekinthetők a TRIP Facebook oldalán!


A Vírus TV második része megtekinthető a TRIP Facebook oldalon: https://www.facebook.com/114144232621601/videos/233267134808053
Információk, tények, vélemények - a TRIP november 18-án indítja el Vírus TV című online sorozatát, ami a napjainkban mindenkit foglalkoztató járványügyekre fókuszál. A tudományosabb társadalmi, demográfiai, kulturális és gazdasági hatások mellett a szórakoztató, rövid epizódok olyan tabutémákra fókuszálnak, mint megváltozó ismerkedési-, hobbi-, párkapcsolati- és kulináris szokásaink.
A misztikus 2020-as évben a pandémia fenekestül felforgatta életünket. Mindenkit a naprakész hírek, a halálozási ráták és a ’hogyan tovább’ kulcsmomentumai foglalkoztatnak. A legrosszabb szcenáriók, összeesküvés-elméletek és a magányos téli medve-álom mellett azonban számos olyan kérdés merül fel az emberekben, amik talán még elemibbek, sokszor tabukat döntögetnek. Mi lesz a jövőnkkel? Hogyan tervezzünk? Tanuljunk, vagy dolgozzunk? Hogyan ismerkedjünk? Mikor fogunk végre megint lazítani és hogyan kapcsolódhatunk ki ezen hónapok alatt? Hogy fog a gyerekem szocializálódni, egy puszi a nagyinak már megvetést vált ki? Hogyan alakulnak át családi-, baráti- és egyéb társas kapcsolataink? Hogyan oldjuk fel a folytonos szorongást, a téli depresszióra halmozódó extra aggodalmakat? A TRIP WebSzínházának csapata ezekre a kérdésekre próbál választ találni új online, Vírus TV című tematikus sorozatában, amellyel kifejezetten a fiatal korosztályt célozza meg. A fiatalok mentálhigiénés állapotára való odafigyelés kitüntetett fontosságú a jelen körülmények között.
Ha visszaemlékszünk a tavaszi időszakra rengeteg olyan videót láttunk, amikor mindenki a saját hangszerén és teraszán zenével tartotta a lelket másokban.
A zene, valamint a művészet a koronavírus ideje alatt is igyekezett a kulturális életet fenttartani, hiszen nehéz helyzetbe kerültek a színházak, és általában a szórakoztatóipar, különösen a színészek, továbbá a kulturális életben dolgozók is az elrendelt veszélyhelyzet miatt.
A koronavírus miatt országszerte elmaradtak a közönség előtti élő rendezvények, ami az előadóművészeknek és szerzőknek jelentős jövedelem-kiesést okozott.
Azonban a művészetek „fogyasztói”, a művészettörténet iránt érdeklődők, a kiállításlátogatók, a műgyűjtők szerencsére nem maradnak szellemi táplálék nélkül és noha a művészekkel és művekkel való élő találkozásokat semmi sem pótolhatja teljeskörűen, mégis rengeteg kezdeményezés indult ezeknek pótlására.
Vírus TV első hat epizódjának tematikája:
1. Társkeresés a koronavírus ideje alatt
A kérdés tömegeket érint, hiszen az alapvető létszükségleteket – beleértve a társkeresést és a szexuális életet egyaránt – nem lehet szögre akasztani a veszélyhelyzet idején sem.
2. A művészvilág áldozatai
Veszélybe került kulturális élet, művészek, alkotói válság és egyéni útkeresések a pandémia alatt.
3. Hazaköltöző fiatalok
Bezárt kollégiumok, csökkentett fizetések, tömegesen megszűnő munkahelyek – hazaköltözni kényszerülő fiatalok.
4. Utazási szokások változása
Maszk és kesztyű a tömegközlekedésen, könyökkel átkarolt kapaszkodók, kreatív gombnyomási kísérletek. Lemondott külföldi utak, növekvő belföldi turizmus... nekem a Balaton a riviéra!
5. Családon belüli erőszak
Bezártság a nap 24 órájában, milyen súlyos következményei voltak és lehetnek a karantén miatt kialakult otthoni feszültségnek? Hova fordulhatunk?
6. Reintegráció a koronavírus-járvány után
Megszokottá vált a szűkkörben eltöltött szabadidő – milyen pszichológiai hatása lesz, ha az embereknek szinte teljesen megszűnnek a társas kapcsolatai az online világon kívül? 

A TRIP célja, hogy folytatni tudja az színházi előadások, koncertek és táncelőadások streamelését, az ebben közreműködő partnereinknek nagyon köszönjük a támogatást!

A TRIP célja, hogy folytatni tudja az színházi előadások, koncertek és táncelőadások streamelését, az ebben közreműködő partnereinknek nagyon köszönjük a támogatást!