Stream Tájékoztató


A TRIP felismerte, hogy bárhová, bárkihez el tudja juttatni a kulturális tartalmait online – így a 2020/21-es évadban a hajón tervezett premierek mellett egy új repertoárt is épít, kifejezetten a virtuális térre tervezve. Márciusban, a tomboló pandémia egyik legfájóbb mellékhatása a színházak ideiglenes bezárása volt. A TRIP a világban elsőként alkalmazkodott a megváltozott körülményekhez, és március 12-én megalapította az Első Magyar Karantén-Színházat. Az egyedülálló kezdeményezésnek köszönhetően a Reuters és a The New York Times cikkei után a kínai vezető TV-csatorna, a CGTN stábja is megjelent a TRIP hajón, hogy élőben tudósítson programjairól. Az egyedi kulturális platform híre 48 országban, több száz millió emberhez jutott el. Az évadban a TRIP Hajó saját platformján, a www.webszinhaz.com oldalon közvetíti élő stream előadásait, koncertjeit, kulturális programjait. 

MI A STREAM? 

A stream online elérhető, élő műsorsugárzás. Az TRIP Hajó stream előadásán a képi és hangbeli megvalósítás minden esetben az adott előadás világához kapcsolódik: számos eredeti képkivágással, a színház világában szokatlan kamerapozíciók a helyszíni koncerthez hasonlóan rétegzett nézői élményt hoz el a nézők otthonába. A streamelt előadásaink élő közvetítések lesznek, megőrizve a színházi élmény jelenidejűségét, de az előadás stream-premierje után lehetőség lesz rögzített felvételként a későbbiekben is megnézni az előadást a webszinhaz.com műsortárában. 

HONNAN LEHET ELÉRNI A SZOLGÁLTATÁST? 

Az TRIP Hajó stream-előadásai belföldről és külföldről egyaránt elérhetők lesznek. Munka után, az otthoni, biztonságos környezetben és kényelemben, megfelelő sávszélesség mellett asztali gépen, notebookon, valamint a teljes felhasználói élményhez készüléked csatlakoztatásával okostévén is élvezheted az élő adást. 

MINDEN ELŐADÁST KÖZVETÍTENI FOGUNK? 

Egyelőre nem, de azon dolgozunk, hogy minél több előadásunk elérhető legyen stream formában. Műsoron lévő színházi előadásainkat élőben közvetítjük a platformon, amelyek a későbbiekben visszanézhetők rögzített felvételként is. Az Első Magyar Karantén-Színház alatt készített felvételeket ingyenesen elérhetővé tesszük a platform műsortárában, archív felvételként. Az előadások online felületre való adaptálásával szeretnénk időtállóvá, nemzetközi és hazai nézőink számára egyaránt könnyen elérhetővé tenni azokat. Színházi előadásaink közvetítésén túl koncertjeinket, felolvasóestjeinket, egyéb kulturális programjainkról is készítünk élő közvetítést, ezek is mind visszanézhetők lesznek a későbbiekben.

HOL TUDSZ JEGYET VENNI? 

Az előadásokra stream jegyeket tudtok váltani: https://trip.jegyx1.hu/
Lehetőség van egyéni, valamint Családi jegyet váltani, ha ezt egy közös program keretében, többen tervezitek nézni.  

Az előadás közvetítését csak személyes, otthoni használatra engedélyezzük. Minden jegyvásárló egyedi linket kap, ami nem osztható meg: egyszerre csak egy eszközről nézhető az előadás. Hogy ugyanazon az eszközön hányan nézik az előadást, természetesen nem tudjuk ellenőrizni, nézőinkre bízzuk, hogy ha többen nézik az előadást, több „jegyet” is vásárolnak-e, ám nyilvános közvetítésre a jegyvásárlás nem biztosít jogot.

A TRIP az Első Magyar WebSzínház jövőjére közösségi tőkefinanszírozási kampányt indít a Tőkeportállal közösen. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk az előadások streamelését, most a Ti segítségeteket kérjük. Legyetek részesei egy új médium születésének!

www.tokeportal.hu/trip

A TRIP az Első Magyar WebSzínház jövőjére közösségi tőkefinanszírozási kampányt indít a Tőkeportállal közösen. Ahhoz, hogy folytatni tudjuk az előadások streamelését, most a Ti segítségeteket kérjük. Legyetek részesei egy új médium születésének!

www.tokeportal.hu/trip