Stream Tájékoztató


MI AZ A WEBSZÍNHÁZ?

A 2020-as járványhelyzet nem várt kihívások elé állított mindenkit. Az egyik legérintettebb társadalmi csoport a szórakoztatóiparban dolgozó több tízezer ember, köztük a színészek és a háttérben dolgozó szakemberek. Ugyanakkor a színházszerető közönség is elvesztette egyik legfontosabb szórakozási és feltöltődési lehetőségét. Szerencsére 2020-ban rendelkezésünkre áll olyan technológia, amivel mindenki az otthona biztonságában élvezheti a színházi előadásokat és koncerteket.

 

MIT JELENT AZ, HOGY ÉLŐ AZ ELŐADÁS?

Az előadások a premier időpontjában zajlanak a helyszínen, ezt követheted élőben otthonról. Később ezek az előadások hosszabb-rövidebb ideig még elérhetők rögzített felvételként. Ez azt jelenti, hogy ha a premier időpontjában nem érnél rá, akkor még utólag is meg tudod nézni az előadást a jegyvásárlási felületen jelzett időpontig – utána már nem.

 

HONNAN KÖZVETÍTITEK AZ ELŐADÁSOKAT?

Az előadásokat a TRIP Hajóról közvetítjük. A tavaszi karantén ideje alatt megalapítottuk az Első Magyar Karantén Színházat, amelyet a világ több pontjáról – közel 50 országból – követtek nézők ezrei. Azóta fejlesztettük a technikai hátterünket; immár FullHD minőségben láthatók előadásaink.

 

JEGYVÁSÁRLÁSI ÚTMUTATÓ

A jegyeket a trip.jegyx1.hu oldalon lehet megváltani. Sikeres vásárlás esetén az általad megadott email címre kapsz egy visszaigazolást, amiben megtalálod a számlát és a PDF jegyet is. Mindenképp ellenőrizd, hogy ez megérkezett-e – ha esetleg nem találod, keresd a spam mappában is. Ebben a levélben lesz benne a link, ahol majd követni tudod az előadást. Illetve ez a levél tartalmazza a belépéshez szükséges kódot is, ami a jegyen található TRIP kezdetű, számokból és betűkből álló sorozat. Ez a kód a visszaigazoló emailben is szerepel, belépéshez másold ki, így biztosan nem téveszted el.

Ha esetleg kérdésed vagy problémád adódik, keress minket a szervezes@tripart.hu email címen és segítünk.

 

MI A KÜLÖNBSÉG A PREMIER ÉS A RÖGZÍTETT ELŐADÁS KÖZÖTT?

Mindkét esetben ugyanazt az előadást láthatod, de a premier egyidőben történik a megtekintéssel: tehát a művészek akkor vannak a színpadon, amikor te nézed az előadást.

A rögzített előadás ennek a felvétele, amit meghatározott ideig nézhetsz meg bármikor a megadott időtartam alatt. Jegyvásárláskor eldöntheted, hogy a premier időpontjában, vagy utána szeretnéd megnézni.

 

MIKOR TUDOM MEGNÉZNI AZ ELŐADÁST?

Az élő előadások időpontját a jegyvásárlási oldalon, a weboldalunkon, illetve a Facebook oldalunkon is feltüntetjük. A jelzett dátumon általában 19.00/20.00 órai kezdettel sugározzuk a premiereket, de a felületre már egy fél óráva előbb beléphetsz, ha biztosan nem akarsz lemaradni a kezdésről. Élő előadás esetén nem tudsz beletekerni a videóba, akkor tudsz bekapcsolódni az előadásba, amikor leülsz a képernyő elé. A videót meg tudod állítani, de az előadás kezdetétől 3 órán keresztül elérhető csak, úgyhogy ne tarts nagy szünetet. A rögzített előadásaink bármikor megtekinthetők és szabadon tekerhetők.

 

HÁNY JEGYET KELL VÁSÁROLNOM?

Csak egy jegyet kell vásárolnod ahhoz, hogy egy eszközön – számítógépen/ tableten/mobiltelefonon vagy számítógépről „kivetített” tévéképernyőn – tudd nézni az előadást, akkor is, ha többen nézitek.

1 jegy = egy link egy képernyőn egyszeri alkalommal.

Természetesen mi semmi módon nem tudjuk ellenőrizni azt, hogy hányan ültök a képernyő előtt, de azt kérjük, ha kettőnél többen nézitek és van rá lehetőségetek, vegyetek családi jegyet. A művészek bevételeinek jelentős részét az előadások teszik ki – ettől 2020-ban szinte teljesen elestek. A ti segítségetekkel tudjuk „túlélni” a nehéz hónapokat. A családi jegy még így is sokkal olcsóbb, mintha négyen eljönnétek egy élő előadásra.

1 sima jegyet vásárolj, ha egy képernyőn szeretnéd nézni az előadást.

1 családi jegyet vásárolj, ha egy képernyőn kettőnél többen szeretnétek nézni az előadást ÉS megteheted.

A jegyvásárláskor kapsz e-mailben egy linket és egy kódot, valamint számlát és PDF jegyet. Ezeket tudod felhasználni a belépéshez.

 

AJÁNDÉKBA SZERETNÉK VENNI JEGYET, MIT TEGYEK?

Ha nem magadnak, hanem valaki másnak veszed a jegyet, aki máshol lakik – tehát nem tudjátok ugyanazt a képernyőt nézni – akkor küldd tovább a jegyvásárláskor kapott visszaigazoló emailt vagy PDF jegyet. Ne feledd, egy kódot csak egyszer lehet felhasználni, úgyhogy tisztázzátok ki melyik kóddal fog belépni. Egy email címről több jegyet is vehetsz.

 

MEGOSZTHATOM MÁSOKKAL IS A KÓDOMAT?

Nem javasoljuk, mert ha más megnézi egy másik képernyőn, akkor már te nem tudod megnézni az előadást. Megosztott kód = elajándékozott kód.

 

MIKOR ZÁRÓDIK A JEGYVÁSÁRLÁS?

Amennyiben a premierre vásárolsz jegyet, a jegyvásárlás az előadás kezdetével lezárul. Rögzített előadás esetén az előadás leírásában feltüntetett ideig tudsz jegyet vásárolni.

 

KÜLFÖLDRŐL IS LEHET NÉZNI AZ ELŐADÁST?

Természetesen. Nyugodtan bátoríthatod külföldön élő barátaidat vagy rokonaidat arra, hogy vegyenek jegyet, vagy te is ajándékozhatsz jegyet nekik. A világ bármelyik pontjáról meg lehet nézni az előadást, ahol van internet. Az időpontokat minden esetben a magyarországi időzóna szerint adjuk meg, tehát ha pl. a tengerentúli barátaid szeretnék megnézni a premiert, ezt figyelembe kell venniük.

 

MENNYIBE KERÜLNEK A JEGYEK?

Programonként eltérő lehet. A részletekről tájékozódj a jegyvásárlási oldalon.

 

HÁNYAN NÉZHETIK AZ ELŐADÁST EGYSZERRE?

Az előadást egy időben 4000 ember tudja megnézni, ezért a premierre maximum ennyi jegyet tudunk biztosítani. Így tudjuk garantálni a közvetítés minőségét. A rögzített előadásokat is egyszerre 4000 ember tudja nézni, de mivel erre sok idő van, eloszlik a nézők száma, így ezt nem limitáljuk.

 

HÁNYSZOR NÉZHETEM MEG AZ ELŐADÁST?

Egy jeggyel egyszer nézheted meg az előadást, tehát ha belekezdesz, javasoljuk, hogy nézd végig. Ha a premiert nézed, nem tudsz beletekerni a videóba.

Ha a rögzített előadást nézed, meg tudod állítani és bele is tekerhetsz az előadásba. A kódod 24 órán át érvényes, így ha félbe kell hagynod a megtekintést, nyugodtan visszatérhetsz hozzá később is. Viszont amint letelt az első belépéstől számított 24 óra, a kódod érvényességét veszíti és többször nem tudsz belépni a felületre, csak ha új jegyet veszel.

 

TÉVÉN TUDOM NÉZNI AZ ELŐADÁST?

Ezek az előadások nem tévéadások, hanem online közvetítések. Ha okos TV-d van, az eszköz böngészőjéből is megnyithatod a közvetítést. Az előadások FullHD minőségűek, azaz nagyon jó minőségben tudod nézni őket.

 

 

KELL-E KÜLÖNLEGES INTERNET A MEGTEKINTÉSHEZ?

Streameink megtekintéséhez legalább 4,5 Mb/s sebességű internetkapcsolat szükséges. Amennyiben ennél gyengéb nettel rendelkezik és nem működik hibátlanul a videó, kérjük írjon a szervezes@tripart.hu emailcímre, és küldünk egy kisebb felbontású filmhez linket. Ezt csak rögzített előadások esetében tudjuk megtenni.

 

BE KELL MENNEM A TRIP HAJÓRA, HOGY MEGNÉZZEM AZ ELŐADÁST?

Nem, ne gyere a Trip Hajóra! A korlátozások alatt zárva vagyunk. Minden programunkat közönség nélkül rögzítjük a helyszínen, te a saját otthonodban tudod követni az előadást.

 

MIBEN LESZ MÁS A WEBSZÍNHÁZ, MINT EGY ELŐ SZÍNHÁZI ELŐADÁS?

Olyan díszletekkel és olyan beállításokkal közvetítjük az előadásokat, mellyel az élő színház élményét próbáljuk pótolni. A WebSzínház különlegessége abból adódik, hogy egészen közel megyünk a művészekhez és a színházban nem tapasztalható nézőpontokból mutatjuk meg, mi történik a színpadon.

A TRIP célja, hogy folytatni tudja az színházi előadások, koncertek és táncelőadások streamelését, az ebben közreműködő partnereinknek nagyon köszönjük a támogatást!

A TRIP célja, hogy folytatni tudja az színházi előadások, koncertek és táncelőadások streamelését, az ebben közreműködő partnereinknek nagyon köszönjük a támogatást!